Čím zaručene pobavíte Francúzov

Autor: Alexandra Letkova | 17.9.2007 o 13:34 | Karma článku: 12,85 | Prečítané:  6531x

Počas obedu s kolegami alebo kamarátmi som sa už veľakrát dostala k téme slovenského jedla a spôsoboch stolovania.

Prekvapuje ich, že večeriame okolo 6-7 večer, a úplne nepredstaviteľné je, že po 22:00 sa najete väčšinou už len vo fast-foodoch alebo iných stánkoch. Vo Francúzskych mestách totiž nie je výnimočné prísť večerať do reštaurácie aj o 11 večer. Nepochopiteľná je myšlienka, že obedná prestávka trvá len pol hodinu, nechápu, ako sa môžeme stihnúť najesť za tak krátky čas. Zábavná je predstava, že po jedle nejeme ani dezert ani syr, že na Vianoce je typické jedlo polievka z kyslej kapusty alebo že k hlavnému jedlu nejeme ani dusenú zeleninu ani jeden z asi 6 typov zelených šalátov. Na posledne spomínané zväčša nesmelo skonštatujú, že slovenská strava asi nie je veľmi zdravá. Najviac ich šokovala a zároveň pobavila predstava, že doma na raňajky jem čerstvú zelenú papriku. Ak máte príležitosť, skúste to povedať Francúzom (prípadne aj Talianom). Zabavíte ich aj seba.
Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Ako sa z mafiánov stávajú ctihodní občania

Mafiánom pomáhajú kontakty s políciou.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Všetko zadarmo, Fico sa vrátil

Šéf Smeru je späť, skúša starú formu.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Súd podľa Fica

Fico svoj návrh nemyslí celkom vážne.


Už ste čítali?